Friday, March 28, 2008

Wilders og censuren

De fleste tv-stationer og hjemmesider verden over har valgt ikke at bringe Geert Wilders omstridte islamkritiske film, Fitna. Herunder den side, som jeg i et tidligere indlæg har henvist til.

Dette valg retfærdiggøres med, at Wilders film ikke tjener andet formål end at provokere og at fremstille islam som en voldelig religion.

Man kan spørge, om ikke ekstremistiske muslimers flagafbrændinger i forbindelse med f.eks. Muhammedkrisen og samme ekstremisters demonstrationer, der i sin tid bakkede op om en ekstremistisk muslims mord på filminstruktøren Theo van Gogh, ligeledes havde det primære formål at provokere? I så fald burde sådanne indslag vel heller ikke vises, eller?
Man kan også spørge, om den virkelige forklaring på, at man ikke ønsker at bringe Geert Wilders film, er den, at man frygter ekstremisternes reaktioner på den og på offentliggørelsen af den? - I Holland er terrorberedskabet nu skærpet.

Du kan se Wilders film på følgende side: http://www.siad.dk/, en af de få internetsider, hvor man har valgt at offentliggøre filmen i sin helhed. Et modigt valg? Et dumdristigt valg? Døm selv!
Jeg skal på forhånd advare om, at filmen indeholder særdeles ubehagelige billeder!

No comments: