Saturday, September 6, 2008

En sand fornøjelse

Af og til er det en sand fornøjelse at fungere som anmelder. For eksempel når man får en bog som den, jeg her har anmeldt, ind ad døren.

Trisse Gejl:
Skjul
Roman
People'sPress 2008

11 comments:

Anonymous said...

Der er forskel på hvorfor man læser boganmeldelser, i hvertfald når du bliver smidt ind i anmelderlegen. For jeg tror, jeg sagtens kan vove påstanden:
at dine lyriske anmeldelser, i kvalitet sikkert oftest overstiger de omtalte bøger selv.

Tina Charlotte Møller said...

Mange, mange tak, Harning! :-)
Den ros er jeg virkelig glad for. Jeg forsøger jo netop at bearbejde sproget, så anmeldelsen bliver en lille oplevelse i sig selv. Måske det også er grunden til, at jeg - til tider - må virke lidt nærtagende på min redaktør, når han vil ændre på et ordvalg eller skære et par sentenser ud, og jeg protesterer og argumenterer. ;-)

Anonymous said...

Ham redaktøren - han skal bare blande sig udenom, skal han. :-)

Tina Charlotte Møller said...

Psssst, Harning: Ham redaktøren læser faktisk med her af og til....

Anonymous said...

Jamen, så må han jo bare sige mig imod - dette er jo trods alt et åbent debatforum (agtigt) - og du kunne da ikke finde på at censurere nogen der fremkommer med velunderbyggede argumenter, vel? :-)

Tina Charlotte Møller said...

Du har naturligvis ret, Harning: Redaktøren må bare sig dig imod, hvis han har nogen indvendinger.

Censur? Det er da en by i Pakistan eller derovre omkring, er det ikke?

Anonymous said...

"Smerten er i højere grad knyttet til selve det at være menneske – og dermed ufuldkommen – i en sublim verden, hvor det skønneste og det mest skræmmende til stadighed afløser og glider over i hinanden som lyset og mørket i de arktiske egne. "

- det siger du faktisk smukkere end forfatteren selv, Tina Charlotte. Så klart og ligefremt og alligevel uendelig komplekst. Et lille glimtende korn af guld.

Tina Charlotte Møller said...

Mange tak, Silhuet! Nu får jeg jo snart mod på at springe ud som (rigtig?)forfatter, når jeg får så mange positive meldinger... :-)

Anonymous said...

Hvad er en forkert forfatter?
Spurgte den desillusionerede måske forfatteren, smilende...

Tina Charlotte Møller said...

Tjah, Harning - i mit tilfælde er det en skribent, som hidtil kun har publiceret artikler og kronikker i aviser, litterære tidsskrifter og i en enkelt bog, hvortil flere bidrog med indlæg. En, som ganske vist har været medredaktør og medskribent på sidstnævnte og hidtil kun har publiceret sine skønlitterære skriverier på bloggen - og i en lille lyrikantologi udgivet af Odense Centralbibliotek.
Spørgsmålet er, om sådan en kan tillade sig at kalde sig forfatter?
Er titlen beskyttet?
Hvis ikke, hvor går så skellet mellem glad amatør-skribent og virkelig forfatter, ifølge almindelig god tone skrivende imellem?
Hvad dig angår, så kan der vist ikke være nogen tvivl om, at du er "rigtig" forfatter. Enhver anden påstand ville være rent til grin. Om man så vil kalde din blog en "forfatterblog" eller ej, det vil jeg betragte som underordnet. Jeg ved ikke selv, hvad en forfatterblog er. I sin reneste form er det vel en blog, hvor forfatteren udelukkende skriver om sin gerning og/eller lægger uddrag af egne værker. Sådan som Ane-Marie Kjeldbergs blog f.eks.

Anonymous said...

Synes altså du lyder meget rigtig. :-)
Forkert er du jo bestemt ikke!

Og skal vi gå efter ordbogens definition, ja så må du vel også i allerhøjeste grad være forfatter!

Men det besvarer selvfølgelig ikke, hvad en forkert forfatter er. :-)