Wednesday, November 4, 2009

Aktiveringskurser til debat

Så er der igen kritik af ledighedssystemet. Denne gang gælder det de såkaldte aktiveringskurser. Se et indslag fra TV2 Fyn og læs kommentarer her. Jeg har givet mit besyv med under overskriften Varm luft og Hjerterfri. Hvor mit navn er forsvundet hen, tør jeg ikke gisne om...

6 comments:

Anonymous said...

Stærkt og godt at du stadig orker at begive dig ind i debatten. Hatten af for dig!

Tina Charlotte Møller said...

Pyha, Harning - det holder også hårdt efterhånden. Har haft masser at råbe op om de seneste måneder, hvor jeg har været (og fortsat er) i sygedagpengesystemet, men har ikke haft overskud til det.

At kritisere ledighedssystemet og andre offentlige systemer er lidt som at råbe ned i en brønd, at slå i en dyne, eller hvad man nu kan finde af fine metaforer for den passive modstand, man oftest møder.

Direkte konfronteret har alle travlt med at fralægge sig ansvaret, hvis de da ikke ligefrem frækt hævder, at der intet problem er, eller med hovedet på skrå fortæller en, at det bare handler om at tænke anderledes om sin situation.

Louise said...

Hvor er det bare skruphamrende ærgeligt, at et dybt kompetent, reflekterende og kreativt menneske som du, Tina Charlotte, skal tvangsaktiveres efter laveste fællesnævner, fordi det vægtes højere at "systemet" kører, end at individet gør det.
Øv!
Men stærkt at stå frem!

Tina Charlotte Møller said...

Tusind tak for din opbakning, Louise.

Ja, der er noget rivravruskende galt med systemerne. Det viser sig jo efterhånden, at der er andre end mig, der befinder sig i en lignende situation.

Men de ansvarlige vender det blinde øje og det døve øre til, når nogen forsøger at påpege problemerne.

Der ligger vel også det i det, at de ledige under netop vor tids ledighedssystem bidrager til at holde adskillige mennesker i job: Socialrådgivere, konsulenter på diverse planer og siden læger, psykologer, psykiatere.

Skal jeg mon også føje bedemænd og præster til listen, eller er den form for humor alt for sort? ;-)

Oblivia said...

Jeg er lige blevet præsenteret for din blog, og må siger, at jeg er vild med din beskrivelse af forløbet hos Alecto. Er lige sluppet ud af deres 13-ugers 'Hurtigt Igang'-forløb, på hvilket vi blandt andet lærte at man ikke må have stavefejl i sine jobansøgninger ...

Tina Charlotte Møller said...

Velkommen til, Aztrid.
Ja, det er helt utroligt så mange guldkorn, de strøer om sig med hos Alecto.... :-o