Monday, March 19, 2007

Over tærsklen

Hun træder over tærsklen. Det er kun et enkelt skridt. Hun har gjort det. Hun har overskredet grænsen. Og her, hvor hun nu står, falder sollyset ind. Blændende. Hun blinker mod det uventede åbne. Hendes skuldre falder ned og på plads. Hun hører lyden af svingfjer, der retter sig ud bag hendes ryg. En hvisken mod gulvbrædderne.
Er kampene forbi? Ikke flere drager, der ligger i baghold? Hun prøver at se ind i lyset. Hun prøver at se bag om lyset. Der er dunkelt udenfor solstrålens bane. En blød dunkelhed. Og alle lyde er dæmpede nu.
Mørket er stadig til. Det melder sig i glimt. Men hun vil ikke længere se ind i det. I stedet vælger hun, at her - på den anden side af tærsklen - her er hun i sikkerhed. Hun kan tænke den virkelighed. Hun er træt af det evige forsvar. Træt af de stækkede vinger, som har hindret hendes flugt ind i solen.
Hun tøver. Hun drejer rundt om sig selv. Udser sig et dunkelt hjørne. Her lægger hun sig. Hun ruller sig sammen og dækker sit ansigt med vingerne. Hun bliver så let, mens de vokser. Når hun vågner, vil hun mærke, om de bærer.

4 comments:

Lonni Krause said...

Hm..Det er godt, dejligt flydende - billeder, der der fletter fint ind i hinanden. Jeg ser sådan en Sonja Richter for mig - sart og sårbar. Åben.

Kh
Lonni

Tina Charlotte Møller said...

Tusind tak, Lonni. :-)
Det er jeg glad for at høre. Jeg søger netop den flydende rytme eller bevægelse i mine tekster - og en underliggende, arabesklignende sammenkædning af lyde og billeder.

Kirsten said...

Enig med Lonni. Og det er en stærk tekst. Selv ville jeg nok skære væk med hård hånd - men det er jo smag og behag.

Jeg har næsten lige set filmen "Angel A" af Luc Besson, hvor Rie Rasmussen er en særdeles effektfuld engel - med mascara, der løber. Måske derfor virker din tekst endnu stærkere på mig (men det er ikke hende, der har inspireret mig til min engle-tekst).
Hvad er det lige med de engle i disse dage?

Tina Charlotte Møller said...

Tak for konstruktiv kritik, Kirsten.
Ja, der skal nok generelt skæres mere i flere af mine tekster - de upublicerede såvel som dem, der bliver publiceret her.
Vi lærer, vi lærer! :-)
Præcision og skarphed OG musikalitet er mit erklærede mål. Foreløbig.

Storken er kommet - måske er englene også på vej. Men vil de bygge reder på tagene? Eller tager de bolig iblandt os - som om de var virkelige mennesker? ;-)