Thursday, April 26, 2007

"Er De forelsket?"

Jeg har en lille mani for at nedfælde udvalgte sentenser fra skønlitterære tekster og film. Sentenser, som slår en tone an i mit eget sind.
I en gammel notesbog fra 1979 fandt jeg denne:

"Jeg havde tit lyst til at spørge folk: ,,Er De forelsket? Hvad kan De lide at læse?" Men deres erhverv interesserede jeg mig ikke for... og det var som regel det primære i deres øjne."

Francoise Sagan

6 comments:

Anonymous said...

"Mænd har flere problemer end kvinder - bl.a. kvinder"
(Francoise Sagan)

Tina Charlotte Møller said...

Ja, det er i det hele taget ikke let, det med det modsatte køn. Lad os dog alligevel huske på, at:

"Kvinder, som berøves mandligt selskab sygner hen, mens mænd, der berøves kvindeligt selskab, kort og godt bliver enfoldige".
Anton Checkov

Anonymous said...

Jeg troede at checken var afskaffet som betalingsmiddel, men det har bankerne vel tjek(hov) på?
;-)

Tina Charlotte Møller said...

Tjah, Beo - hvem ved....Her i reservatet er der kontant afregning - undtagelsesvis udveksles dog raincheks, men kun når der er tale om stamkunder. ;-)

Bortset fra det:
I know what you're hinting at! Jeg har brugt den engelske stavemåde. Well, ingen undskyldning for det. Nu lader vi den stå til skam og skændsel for blogindehaveren, som burde være bedre i stand til at skelne mellem sit modersmål og fremmedsprogene. :-/

Anonymous said...

Klog reflektion. Det er også derfor mange ryster på hodet når man siger, man skriver - det er jo ikke noget arbejde - eller, ingen penge i..

Tina Charlotte Møller said...

Øøøh, Lonni - jeg gætter på, at din kommentar refererer til indlægget om kunstnersjælen. Når jeg godkender kommentarer, kan jeg ikke se, hvilket indlæg de er et svar på - og mine muligheder for at redigere er lig nul. Kan kun godkende eller slette.
Men i hvert fald - tak for kommentaren! :-)