Friday, April 4, 2008

Naturromantik tilsat sovekammerbelysning

En anonym kommentator, hvis identitet jeg er meget nysgerrig efter at få afsløret, har været så elskværdig at sende mig en freudiansk analyse af min tekst, "Lige ind i eventyret". Klik på kommentarfeltet under ovenfor anførte indlæg for at læse analysen, som jeg har tilladt mig, med kommentatorens egne ord, at kalde "Naturromantik tilsat sovekammerbelysning".

2 comments:

Anonymous said...

Det som kunne være rigtig, rigtig sexet, var hvis en freudiansk analytiker kunne tage en svedende erotisk novelletekst, og forvandle samtlige aktens rundkastninger og sammenfletninger og diverse følgelyde til uskyldige metaforer for naturens forskellige planter, dyr og stemninger.

Altså en omvendt analyse. Det ville være tophumor, synes jeg.

Og Tina...det er IKKE mig, der er på spil i denne sag. Ama'r halshug! Og jeg ved ikke hvem det er.

Tina Charlotte Møller said...

Beo - ja, det kunne jo godt have været dig, der var på spil, i betragtning af din forkærlighed for Freud. Men så igen: Jeg mener, jeg kan fornemme, at vi har at gøre med en tekstlæser, som sandsynligvis er uddannet indenfor faget.

En "omvendt" analyse... Jo, det burde være muligt. Det hænder jo, at en tekst helt tilbageviser den tolkningsmetode, man forsøger at anvende på den. Derfor ville man, med udgangspunkt i en freudiansk analysemodel, også kunne komme ud for, at der - selv i en "svedende erotisk" novelletekst - ikke var belæg for freudianske udlægninger.

Det kunne ligeledes være interessant at forsøge sig med en såkaldt "grøn" - det vil sige en økokritisk - analysemodel i forhold til en stærkt erotisk novelle....