Thursday, January 24, 2008

Only the good die young

Jeg kendte ham ikke. Jeg så ham kun på afstand, sådan som man altid ser stjernerne. Hver gang forekom det mig, at han udsendte et særligt lys, hvori mørket lod sig reflektere. Han kom fra Australien, og hans navn var Heath Ledger.

I dag læser jeg her, at den unge stjerne, i tirsdags, blev fundet død i en lejlighed på Manhattan. Formentlig et selvmord, forlyder det, omend politiet endnu ikke vil drage endelige konklusioner. Heath blev 28 år.

Ifølge Heaths far var Heath et livselskende, godhjertet og generøst menneske med begge ben på jorden. At han havde succes i sit arbejdsliv, kan ingen biografgænger være i tvivl om. Hvad gik galt? Selvmordsteorierne afvises af familie og venner.

Jeg vil tro, at Heath Ledger, som så mange andre ildsjæle, brændte op. Jeg vil tro, at hans død var et uheld.

Heath, du vil blive savnet af din familie, af dine venner og kolleger, og af det publikum, som havde glædet sig til at følge din karriere mange år frem i tiden.
Som du sagde det i din rolle som Ennis Del Mar: "There ain't no reins on this one".

1 comment:

Tina Charlotte Møller said...

Opdatering:

Ifølge BT oplyses det nu, at flere omstændigheder i forbindelse med Heath Ledgers død taler imod den tidligere fremkomne selvmordsteori: Heath Ledger havde på det seneste lidt af en alvorlig lungebetændelse, desuden blev han fundet på gulvet i den lejlighed, han opholdt sig i, og ikke i sengen. Der blev ikke fundet noget brev til de efterladte, og Heath Ledger havde bestilt massage til den følgende dag.